Nieuws

Beste muziekliefhebbers,

Het aftellen naar de gezelligste dag van het jaar in ons mooie dorp is begonnen. Op zaterdag 6 juli zal rond 11.00 uur Burgemeester Jacco van der Tak samen met voordweiler Immanuel Livestro de aftrap geven van de 18e editie van dit prachtige en bovenal gemoedelijke muziekfestijn in Voorthuizen. We hopen er weer een bijzondere dag van te maken en ook de animo onder de dweilorkesten is weer als vanouds. Samen genieten van de muziek en elkaar. Want. gezelligheid is wel het thema van dit feest. Dit jaar presenteren wij ook een professionele jury die bestaat uit echte muziekliefhebbers met ruime ervaring in de muziekwereld. De jury bestaat dit jaar uit: Martsje Holm, trompettiste, militair muzikante en muziek docent bij Crescendo, Bouke Ansing, gepassioneerd dirigent, arrangeur en orkest producent en Rogier Ritzen, saxofonist, docent en orkestdirigent.

Hiermee nemen we alvast een aanloop naar volgend jaar, want dan is het precies 20 jaar geleden dat het Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten in Voorthuizen is begonnen. We hopen op 5 juli 2025 naast de Leutklasse ook de NKD professionele wedstrijdklasse opnieuw te presenteren. Ja, volgend jaar is een jubileumjaar en we hopen dan extra te kunnen uitpakken. Maar een evenement als dit is alleen maar mogelijk dankzij de plaatselijke horeca en de sponsors zoals vermeld op deze site en op de flyer van dit jaar. Met een speciale dank aan de hoofdsponsors; Livestro Uitvaartzorg en van Soest b.v. bekend van Scootz scooterverhuur in Garderen en Kootwijkerbroek. Maar we vergeten niet alle vrijwilligers die deze dag helpen – de begeleiders van de orkesten en het bestuur dat het hele jaar rond al bezig is om deze dag voor te bereiden. Maar eigenlijk hebben we u het hardste nodig. U kunt dit evenement dragen door er gewoon te zijn en heerlijk te genieten. Dus kom en neem je familie, vrienden gezellig mee! En meld je nu alvast aan om er in 2025 een nog groter feest van te maken.

Deze 18e editie zal er ook een kruisbestuiving plaatsvinden tussen de gezelligste dag van het jaar met de een na gezelligste dag van het jaar. Want zowel onze dweildag als de bloemenoptocht van de Floralia in september zijn dagen om naar uit te kijken in ons mooie dorp. Daarom zal om 17.00 uur op het horecaplein de onttroning en kroning van de bloemenkoningin en prinses van de Floralia plaatsvinden. Waarna de hoogheden als eerste taak in hun nieuwe functie ons zullen assisteren met de uitreiking van de “Hij was maar een clownbokaal” van Livestro Uitvaartzorg.

Dus zet deze mooie dag in uw agenda en zorg dat je erbij bent! De hele middag kunt u de orkesten horen spelen in ons dorp aan het Bunckmanplein, Kerkstraat, Crescendo, Hoofdstraat en het Smidsplein. In deze flyer kunt het speelschema terugvinden zodat u niets hoeft te missen.

Dit jaar willen wij graag ook de jongste generatie extra betrekken bij onze dweilmuziek. Zo zal er bij Crescendo ‘s middags de mogelijkheid zijn voor kinderen om er zelf op los te toeteren en verschillende instrumenten te kunnen bespelen. Binnenkort valt er in Voorthuizen de nieuwe flyer door de deur. Op de achterzijde van deze flyer zit een kleurplaat die tot 16.30 uur bij de Jury kan worden ingeleverd en waar een leuke prijs aan verbonden is, die tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt zal worden. (de flyer is ook te verkrijgen bij de Phone House en Lounge 3 in Voorthuizen)Zorg dat je erbij bent en vier met ons dit feest van muziek! We hopen jullie te zien op 6 juli in ons mooie dorp en zet je clownsneus maar alvast op!

Namens het volledige bestuur,

Uw voordweiler Immanuel Livestro.

 

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn
Scroll naar boven
#nationaalkampioenschapdweilorkesten

Gastvrouwen gezocht

Wel zijn we nog opzoek naar meerdere gastvrouwen om de orkesten te begeleiden. Dus lees je dit en denk je: “Dit is wat voor mij”, laat het ons dan weten! Klik hieronder op de knop of mail naar gastvrouwen@nkd-voorthuizen.nl.