“Het wordt volop genieten voor de kenners van dweilmuziek”

Beste levensgenieter/muziekliefhebber,

Het Nationaal Kampioenschap Dweil­orkesten of wel NKD Voorthuizen is er ook dit jaar weer dankzij onze sponsoren. We gaan weer terug naar onze oude vertrouwde formule van een middagstrijd om de Monuta ­Livestro “Hij was maar een clown” bokaal. En ’s avonds wordt er gestreden om de titel “Nederlands Kampioen Dweil­ orkesten”, cool gesponsord door Veenhuizen Koeltechniek (wel  handig  bij het overwegend mooie weer dat wij hebben tijdens het NKD).

Tijdens het avondprogramma hebben we, om de orkesten even op adem te laten komen, twee artiesten: voor de bezoekers die jong van geest zijn De  Snollebollekes en voor de mensen die vaker de rondweg pak- ken: Henk Wijngaard. De orkesten stroomden binnen waardoor we een prachtige line-up hebben voor zowel het middag- als het avondprogramma.

De orkesten komen uit alle windstreken wat mij brengt bij de geplande windturbines…

Ik ben als helivlieger gewend om onder de wieken te leven, alleen weet ik ook dat wieken lawaai maken. Ik heb daarom geleerd dat je niet te lang op een plek moet blijven hangen om de mensen op de grond niet lastig te vallen. Die windturbines staan vast en zouden de grootste van Nederland moeten worden omdat de plek, naast ons prachtig Veluws bos niet bepaald gunstig is voor windmolens… Waarschijnlijk dachten de beleidsmakers dat het wel kan, omdat er jaarlijks veel toporkesten tijdens het NKD op het Bunckmanplein staan te blazen alsof ze heel Nederland van energie willen voorzien en die energie is tijdens het NKD volop voelbaar.

Nu maar hopen dat die orkesten ook nog gaan passen op het kleinere Bunckmanplein als de bouwplannen doorgaan èn we kunnen blijven genieten van het heerlijke eten in de Lounge3 zowel als de Bunckman tezamen op het plein.

Maar   genoeg   over   de   beslommeringen! We gaan een geweldig kampioenschap tegemoet met werkelijk stuk voor stuk toporkesten. De kenners zullen daarom even goed genieten als de mensen die puur voor het vertier komen. Want laten we eerlijk zijn: Je mag van Dweilmuziek houden of niet (en wie eigenlijk niet?): gezellig is het wel! En daarmee doen wij Voorthuizen, de entree van de Veluwe, weer een dag lang bruisen!

Het bestuur van het NKD/Dweilfestival: V.l.n.r.: Patrick Veenhuizen, ‘museumstuk’ Cor Wiesnekker, Thijs Schuurman, Anton Kooijman, Johan Brink, Stephan Evers, Dick van Rheenen, Gerbrand Besselsen, Harry Schoemaker, Eric van Riet

Veel (voor)pret bij het lezen van deze krant en graag tot ziens op het Bunckmanplein op 1 Juli!

Muzikale groeten,


Voordweiler Nationaal Kampioenschap Dweilorkesten

 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com