Vriendenclub De Feestbende:
“Nieuwe titel zet kroon op jubileumjaar…”

NKD DeFeestbende

De Feestbende, winnaar van de NKD-editie 2016. In hun jubileumjaar willen ze graag nog een keer schitteren in Voorthuizen. “We nemen je mee naar het jaar 2002. Laten we het op zijn minst een bijzonder jaar noemen. Het was namelijk het jaar van DING FLOP BIPS, het einde van onze helden Bassie en Adriaan en de introductie van de Nokia 6650 met 3G. En wie heeft er niet snikkend voor de buis gezeten tijdens het huwelijk van Willem-­Alexander en Maxima.

In datzelfde jaar liepen er in de bosrijke omgeving van Cromvoirt ook 5 muzikanten rond. Al dwalend in de bossen snoven zij de geur van verse dennenbomen op. En naast het geluid van geritsel tussen de bladeren, zochten ze naar mooie muzikale klanken. Toen wisten deze 5 individuen nog niet dat zij de basis zouden vormen van De Feestbende,” zo wordt tekst en uitleg gegeven over de beginjaren.

“Tegenwoordig deel je ideeën of werf je leden met het plaatsen van een ‘post’ op social media. In 2002, toen YouTube bijvoorbeeld nog niets eens bestond, was je afhankelijk van de tamtam of telefoon. In de wandelgangen gaat het gerucht dat Alain destijds het eerste telefoontje heeft gepleegd om zijn muzikale zoektocht te beginnen. Iedereen die Alain kent zal je meteen vertellen dat zijn enthousiasme aanstekelijk en onuitputtelijk is. Maar zou het genoeg zijn om anderen ook over de streep te trekken?

Na dagen bellen en drie bezoekjes aan de supermarkt in Cromvoirt om zijn beltegoed op te waarderen, was de basis gelegd. Vier medemuzikanten, die eerder nog een eigen zwervend bestaan hadden, werden samengebracht. En het ontstaan van De Feestbende was nabij.”

“Daar stonden ze dan. De eerste repetitie in een oude schuur. Het rook er muf en tussen de kieren scheen af en toe een straaltje zonlicht naar binnen. En bij de eerste toon werden je longen gevuld met stof dat van het plafond naar beneden dwarrelde. Maar iedereen was enthousiast en het plezier was enorm.”

“Een dweilorkest met 5 personen is leuk, maar hoe gezellig zou het zijn om er een echte vriendenclub van te maken? Het zal een feest worden maar tegelijkertijd ook een bende. Hè wacht eens even…. nondeknetters we hebben een naam: De Feestbende.”

“Het promotieteam van 5 muzikanten heeft menig café bezocht. Met hun instrument in de hand, maakten zij van iedere bar een podium. En de club van 5, werd er één van 6, 7, 8. En zo groeide het gestaag door. Sterker nog, het eerste echte op- treden van De Feestbende was ook een feit. Met als inzet het thema van ‘The Police Acadamy’ is Camping De Vondst nooit meer hetzelfde geweest. Hier hebben we afscheid genomen van de muffe schuur en werd De Vondst ons thuishonk.”

De Feestbende: “We werden muzikaler, gezelliger, ouder, gekker en ook nog eens wijzer. Na diverse podia in Nederland hebben we zelfs een uitstapje gemaakt naar Duitsland. Mu- zikaal ging het ons voor de wind, maar één facet kregen we maar niet onder de knie…. danspasjes.

En ondanks het ontbreken van coole moves is het ons toch gelukt om als Feestbende uit te groeien tot een bekend gezicht in de wereld van dweilorkesten.”

“Nu we in het jaar 2017 leven, zijn we uitermate trots dat wij als vriendenclub al 15 jaar door heel Nederland reizen. En voor ons is ieder optreden net zo speciaal als de eerste repetitie in 2002. Nog steeds zijn we enthousiast en doen we er alles aan om het publiek te vermaken met onze muzikale klanken. En in de afgelopen 15 jaar hebben we ook geleerd om te doen waar je goed in bent. Dansen lukt ons nog steeds niet. En heel eerlijk, dat gaat ook niet snel veranderen. We maken muziek en dat doen we goed. En hoe gaaf is het dan dat het optreden in Voorthuizen voor ons de bekroning is op 15 jaar Feestbende. Wij gaan er een feestje van maken en dankzij het geweldige publiek gaat ons dat zeker lukken. Voorthuizen alvast bedankt!”

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com