Vanaf 22.30 uur: Snollebollekes

In 1985 won Gerrie Knetemann de Amstel Gold Race, Paus Johannes Paulus II be­zocht Nederland en… Snollebollekes werd geboren onder de rook van Oirschot. Op zijn 1e verjaardag won hij de “Baby van het jaar verkiezing” van Brabant. Al van kinds af aan was duidelijk dat hij geboren was om de showbizz in te gaan, zo won hij als peuter menig playbackshow met zijn wervelende Andre van Duin imitaties.

Na zijn puberteit ging hij Frietologie studeren op de universiteit van Leuven, hij ronde deze studie echter niet af. Zijn poging om zwerver te worden in Parijs mislukte jammerlijk, omdat hem door zijn sympathieke uitstraling steeds een overnachting werd aangeboden. Na diverse overwinningen bij Mister Universe (2001 t/m 2007) werd het tijd voor een echte baan.

Terug in Nederland streek hij neer in Hilversum om voor de omroep BNN diverse programma’s te gaan maken. Een oplettende platenbaas in het zuiden des lands merkte dit talent snel op en haalde hem terug naar het Brabantse land waar een ontmoeting met Jurjen Gofers en Dj Maurice volgde. Met hun gezamenlijk gevoel voor humor, onzin, entertainment, muziek en hun passie voor carnaval en feestmuziek werd de act Snollebollekes geboren. Hun eerste hit werd in 2013 verkozen tot ‘Partyhit of the Year’.

Feestact

Snollebollekes is een feestact opgericht door cabaretier Rob Kemps en dj’s Jurjen Gofers en Maurice Huismans. Het trio heeft zich toegespitst op het genre après-ski- en carnavalsmuziek. Kemps beschrijft de muziek als ‘een combinatie van moderne sound met hoempapa’. Kemps, vooral bekend van de televisietalentenjacht Lama Gezocht, is het gezicht van de groep. Als hij in contact wordt gebracht met Gofers en Huismans ontstaat het idee voor Snollebollekes. De eerste single Vrouwkes werd in 2013 een bescheiden succes met een elfde plaats in de Single Top 100. Het nummer werd een jaar later tijdens de Buma NL Awards uitgeroepen tot beste single van 2013. De opvolger, Snollebolleke, werd in Nederland geen hit maar bereikte in de Belgische Ultratop 50 plaats twee. Na carnavalskrakers als Links, rechts en Alaafrojack werd in 2016 werd de het nummer Daar gaat ze aan het repertoire toegevoegd, met het refrein van Clouseau en de videoclip waarin onder andere Dries Roelvink figureert.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com