Vanaf 20.30 uur: Henk Wijngaard

Henk Wijngaard begon ooit als matroos op de koopvaardij, maar de geboren zanger belandde op de vrachtwagen. De kans is groot, ook al ben je niet thuis in het Nederlandstalig genre, dat je één van de vele hits kunt meezingen, waarmee Henk Wijngaard sinds 1977 aan de weg timmert: ‘Met de vlam in de pijp’, ‘Nachtrijder’, ‘Kilometervreters’ en ‘Ik heb een truck als mijn woning’.
2016 was een jubileumjaar voor Wijngaard: 70 jaar, 50 jaar getrouwd met Trijn en 40 jaar in het vak. En hij neemt nog steeds geen gas terug, want dit voorjaar kwam zijn nieuwste single uit, zoals gezegd, ‘Deze zomer is van jou’.

Vakman

Al jong was Wijngaard met muziek bezig. Op zijn 14e verjaardag kreeg hij van zijn moeder een gitaar. En zo kwam hij in diverse bandjes terecht om wat extra geld bij te verdienen. De bijrijder van zijn vrachtwagen vroeg op een dag waarom hij geen Nederlandstalig liedjes ging schrijven voor vrachtwagenchauffeurs. Hij stelde de platenbaas voor om een hele LP vol met chauffeursliedjes te zingen. Maar de platenbaas, Johnny Hoes, had zijn bedenkingen en verwachtte weinig van Henk Wijngaards vrachtwagenliedjes. Henk Wijngaard was echter vasthoudend en stelde: “Als van de 80.000 vrachtwagenchauffeurs nu eens de helft de plaat leuk vindt en de helft daarvan ook nog eens de LP koopt, dan heeft u er 20.000 van verkocht!” Nadat Johnny Hoes de nummers had gehoord was hij overtuigd en gaf hij toch toestemming. Het eerste beste liedje “Met de vlam in de pijp” werd prompt nummer 1 en talloze hit successen volgden. Zijn album “Zingende Wielen” stond een half jaar in de LP top 100.
Al met al stond hij vanaf 1977 tot 1990 20 keer in de top 40, en 20 keer nummer 1 in de Nederlandstalige top 10. Dit leverde hem 4 Gouden Albums, plus 3 Gouden Cassettes op. In 1996 werd Henk Wijngaard door het toonaangevende blad Misset Horeca uitgeroepen tot de grootste vakman op zijn gebied: Nederlandstalige feestmuziek! Vanwege het aftreden van Paus Benedictus heeft Henk een nieuwe versie van het nummer ‘Met de vlam in de pijp opgenomen. Het nummer met de titel “Komt er rook uit de pijp”, is een satire op de wijze van het welbekende deuntje “Met de vlam in de pijp”.

Altijd onderweg

In augustus 2014 scoort Henk Wijngaa opnieuw. Zijn nieuwe album ‘Altijd Onde weg’ is binnengekomen op plaats vier i de Album Top 100. Hij staat in de hitlijsten tussen internationale artiesten als Cold play en Stromae en de Nederlandse Com met Linnets met Ilse de Lange. Henk Wijngaard is tot op de dag van vandaag een zeer gewaardeerde artiest en is hij mede door zijn innemende karakter po- pulair bij een breed publiek waarbij jong en oud voor de honderd procent genieten van zijn optreden.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com