De Skoemzoegers: “Als het maar hard gaat…”

NKD DeSkoemzoegers

De Skoemzoegers zijn nieuw op het NKD Voorthuizen. “Kapel Skoemzoegers is in 2003 opgericht en kent in haar bestaan vooral hilarische hoogtepunten. Op een gemiddelde Vastenavond in 2003 was in Losser geen kapel beschik­baar om het bruisende feest in Losser af te sluiten, waarop een aantal muzikanten besloot de koppen/instrumenten bij elkaar te steken. De ‘gelegenheidskapel’ was geboren.

Jarenlang stonden De Skoemzoegers bekend als de plaatselijke relkapel, met als lijfspreuk: “Het hoeft niet mooi te zijn, als het maar hard gaat…” In de loop der jaren is het de Achterhoekse kapel gelukt om menig feest op z’n kop te zetten; 1000 man in een kolkende polonaise was eerder regel dan uitzondering.

De kapel is inmiddels niet alleen in gewicht, maar ook op kwalitatief niveau gegroeid, maar ze zijn het nooit verleerd om van elke gelegenheid een mega-feest te creëren. Het motto waar elk setje mee wordt afgesloten is en blijft dan ook: “Woar is het bier van De Skoemzoegers.”

De Skoemzoegers organiseren ook elk jaar een eigen Kapellenfestival: Bokk’n & Bloaz’n, dit jaar op zondag 15 oktober, met als residentie café Guus aan het Horecaplein van Losser. De deelnemers aan dit Kappellenfestival en dat zal niet verbazen, strijden om een paar vaten bokbier!

Maar eerst is Voorthuizen aan de beurt om kennis te maken met De Skoemzoegers. “En we gaan ervoor!” zo blikken de Achterhoekers opgewekt naar 1 juli a.s.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com