In polonaise met de High Mierd Band

NKD High Mierd Band

Sinds de oprichting in 2000 heeft de High Mierd Band, die haar naam ontleent aan het geboortedorp in de Brabantse Kempen, aan vele festivals meegedaan. Het orkest bestaat uit ongeveer 20 le­ den met een actieve achterban.

Als de agenda het toelaat zijn ze graag te gast in Voorthuizen. De sfeer, de perfecte organisatie, het enthousiaste publiek en natuurlijk de charmante gastvrouwen zijn ieder jaar genoeg redenen om de kapelleden te verleiden naar de Veluwe af te reizen. “En een extra argument dit jaar is dat de organisatie ons heeft toegezegd dat het bier kouder en natter is dan het weer,” aldus slagwerker Adri Meulenbroeks. “De tel zijn we kwijt. Maar dat overkomt me ook wel eens tijdens het spelen. Zolang we samen beginnen en eindigen, ben ik tevreden.”

De lol en gezelligheid, daar doen ze het voor. Samen met de andere dweilorkesten een mooi stukje muziek maken en het publiek een onvergetelijke middag bezorgen. “Ach en dat we af en toe in de prijzen vallen, is een mooie bekroning,” zegt muzikaal leider en één van de oprichters Hein van de Voort. “Een beetje competitie houdt ons scherp.”

Hein: “We hebben geen vast of terugkerend repertoire hoewel de speellijst inmiddels honderden nummers omvat. Dat komt omdat we ieder jaar een thema verzinnen en daar nieuwe muziek bij zoeken.” Is die niet beschikbaar, dan gaat huisarrangeur en trompettist Gerard Sanders aan de slag. Dat levert niet alleen verrassen- de, maar ook unieke composities op, daarmee heeft Voorthuizen al kennis kunnen maken de laatste jaren. Trouwe bezoekers van het dweilfestival in Voorthuizen hebben de High Mierd Band al gezien en gehoord als soldaten, Hells Angels, een zwerversbende, nijverige bouwvakkers en paraderend in de Gay Parade. Het thema van dit jaar? Adri: “Dat verklappen we natuurlijk niet, maar bereid je maar voor op een stevige polonaise.”

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com