Ouderwets en vol programma NKD

VOORTHUIZEN – Voorthuizen straalt, Voorthuizen bruist… maar zaterdag 1 juli a.s. dweilt heel Voort­huizen. Als ’s morgens vanaf 10.00 uur de orkesten van het dagprogramma binnen komen stromen in Het Trefpunt, kan het publiek zich gaan opmaken voor een lange dag van een hopelijk zomers en spetterend Dweilfestival.

Maar liefst 16 – kleurrijke – orkesten zijn vanaf 11.00 uur op de verschillende podia in het centrum van Voorthuizen te zien en te beluisteren. Met uiteraard de winnaar van vorig jaar (Rythmo) van de “Hij was maar een clown Bokaal”, gesponsord door Monuta Livestro. Met oude bekenden, zoals Decibel, dit dweilorkest uit Ede heeft nog alle edities van het Voorthuizense Dweilfestival meegemaakt, de altijd spectaculair verklede High Mierd Band, maar Voorthuizen kan ook gaan genieten van nieuwkomers als: The eXperience Brassband,  Pardoes,  Nep-Tunes  en  De  Haarschutters. De deelnemende orkesten zullen de komende dagen aan u worden voorgesteld.

Om 11.00 uur vertrekken de orkesten bij Het Trefpunt, een lange sliert van muzikanten op weg naar het centrum, onder begeleiding van de vertrouwde hostesses en bolderkarren met proviand en koele drankjes.

Nieuw

De  prijsuitreiking kan  omstreeks 17.00 uur  worden ver- wacht op het vertrouwde Bunckmanplein. Dan begint er ook een nieuwe activiteit. Terwijl de middag- en avondorkes- ten zich tegoed gaan doen aan een gezamenlijke maaltijd, waarvoor ook de sponsoren zijn uitgenodigd, verzorgt het Achtervelds smartlappenkoor “Ach en Wee” een optreden. Het publiek hoeft zich zaterdag 1 juli a.s. dus geen moment te vervelen.

Ouderwetse NKD-avond

En zeker ’s avonds niet, want het dweilbestuur heeft het voor elkaar gekregen (en daar zullen velen blij mee zijn, gelet op de reacties vorig jaar!) weer een ouderwetse NKD-avond te presenteren om de Veenhuizen Bokaal.

 

Het NKD begint om 19.00 uur precies. Met toporkesten, zoals de winnaar van de editie van 2016: De Feestbende, Alarmfase3, De Dieze- bloazers, De Skoemzoegers, de Utlopers en Le Bombardon.De presentatie is als vanouds in handen van Aernout Pleket en uiteraard is er weer een deskundige jury aanwezig om de orkesten te beoordelen, waaronder wethouder Gerard van den Hengel.

Tijdens het avondprogramma zijn er optredens van Henk Wijngaard (20.30 uur) en De Snollebollekes (22.30 uur). De prijsuitreiking staat gepland om 00.00 uur. Kortom: Voort- huizen kan zich opmaken voor een lange dag dweilen.

 

Snollebollekes Henk Wijngaard

 

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com