Nep-Tunes: een nieuwe generatie muzikanten

NKD NepTunes

Ruim een jaar geleden is Dweilorkest Nep­-Tunes uit Zeewolde nieuw leven ingeblazen. Het wordt dan ook de eerste keer dat het Zeewoldense dweilorkest mee doet aan het dweilfestival in Voorthuizen.

“Het begon allemaal eind jaren tachtig. De toen nog jonge muziekvereniging AMVZ, richtte een dweilorkest op. Onder de naam ‘Boerenkapel’ hebben de enthousiaste blazers vele feesten en evenementen opgevrolijkt met gezellige muziek. De muzikanten waren herkenbaar aan de blauwe boerenkiel met rode zakdoek. Later werd de naam veranderd in ‘Nep­-Tunes’.

Het dweilorkest verzorgde optredens tijdens de intocht van Sinterklaas, carnaval en op Koninginnedag. De muziekkeuze was in die tijd nog heel beperkt. De jonge vereniging was immers net gestart en zoekende naar muzikale kwaliteit en groei. Toch was dat niet de voornaamste reden van de blazers. Het ging vooral om het plezier, en dat was er! Helaas kwam er na een aantal jaren een einde aan het bestaan van deze club, omdat de leden het steeds drukker kregen en het steeds moeilijker werd om een redelijke groep muzikanten bij elkaar te houden.”

“Vorig jaar is er een nieuwe generatie opgestaan die de Nep­-Tunes weer nieuw leven heeft ingeblazen. Een groep van 11 muzikanten is enthousiast aan de slag gegaan en hebben inmiddels al meerdere fantastische optredens op hun naam staan. De meeste optredens zijn in en rondom Zeewolde, variërend van een feestje bij de watersportvereniging Zeewolde tot het muzikaal aankleden van een Kerstdiner van een basisschool.

Maar ook buiten Zeewolde en zelfs buiten Nederland heeft de Nep-Tunes al optredens op haar naam staan. In samenwerking met ‘t Ken Net uit Delft heeft het Zeewoldense Pieten Orkest gespeeld bij de première van de Club van Sinterklaasfilm in Utrecht en Antwerpen.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com