“Kameraadschap basis voor kwaliteit Dweilfestival”

Cor Wiesnekker‘Museumstuk’ Cor haalt herinneringen op:

VOORTHUIZEN ­ Cor Wiesnekker kan gezien worden als de (mede)oprichter van het NKD/Dweilfestival. Als oud­-Voordweiler is Cor de laatste jaren als ‘museumstuk’ nog altijd nauw ver­ bonden met het bestuur van het Dweilfestival en verricht hij allerlei hand­ en spandiensten, zoals het benaderen van orkesten en sponsoren.

Bodegraven

Cor haalt voor de 13e editie van het Dweil- festival wat herinneringen op. Hoe het allemaal is begonnen?
“13 jaar geleden zat ik in het bestuur van de Ondernemers Vereniging Voorthuizen. Het OVV-bestuur vond dat er meer leuke dingen naar Voorthuizen moesten komen. Onze zoon Jeffry speelde beugel bij dweilorkest De Love Hendels uit Putten. Dit dweilorkest was al jaren deelnemer aan het NKD dat in Bodegraven werd gehouden. Dat allemaal op open wagens.”

“We hebben toen gesprekken gevoerd met Paul de vilder over de status van dit festival. We waren van mening dat de titel Nationaal Kampioen een groter podium verdiende dan een platte oplegger.

De organisatie wilde er mee gaan stoppen, dat was bingo voor ons. In goed overleg met de organisatie in Bodegraven hebben we de titel van het festival overgenomen en een nieuwe stichting opgericht met de mannen van het eerste uur: Jeffry Wiesnekker, Anton Kooijman, Klaas Jan Moltmaker en ik. En niet veel later voegde zich Dick van Rheenen daarbij.”

“Het eerste jaar was een uitdaging om het wiel uit te vinden. Er was aanvankelijk ook wat weerstand bij de marktkooplieden, maar dat is later helemaal goed gekomen.
Ik kan me de 1e jaren van het Dweilfestival nog goed herinneren. Vaak tot diep in de nacht het plein schoonmaken, het podium afbreken, etc. gelukkig is dat nu allemaal beter geregeld.”

Vlag van VoorthuizenVoorthuizense vlag

Ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van het Dweilfestival hebben we als bestuur een cadeau bedacht voor Voorthuizen: een eigen vlag. Ja, daar stonden ze in Barneveld wel even van te kijken…
Het 1e exemplaar is door Martin Schuit van Plaatselijk Belang in ontvangst genomen. Tegenwoordig zie je de Voorthuizense vlag overal wapperen in het dorp.
Op verzoek van oud-Voorthuizenaar Rein Middelburg om de vlag in een glas en lood raam te mogen plaatsen van zijn woning in het Friese Bornwird, is het bestuur met een aantal notabelen in een bus naar Friesland afgereisd voor een deskundige schouw van het raam. Dat is een hele gedenkwaardige reis geworden hoor…”

“De kwaliteit van het festival is door de jaren heen wel gegroeid. De bestuursvergaderingen zijn vanaf het allereerste moment legendarisch en humorvol te noemen. We hebben samen heel wat af gelachen, de kameraadschap (ook later met de nieuwe aanwas bestuursleden) is nog steeds volop aanwezig en zorgt ervoor dat Voorthuizen elk jaar kan rekenen op een fantastisch Dweilfestival,” zo rondt Cor zijn herinneringen af.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com