Iren3: Edes buitenbeentje in dweilland

NKD Iren3

Ede is dit jaar maar liefst met drie dweilorkesten vertegenwoordigd in Voorthuizen, waaronder nieuwkomer, zoals Iren3 zichzelf noemen, het 3de “elftal” van showkorpsen Irene. De jongste loot aan de Ireneboom, maar met de hoogste gemiddelde leeftijd. Oud en saai? Echt niet! Dynamisch en vol energie zijn deze leden juist, ze heb­ben alleen naast hun drukke gezinsleven en baan geen tijd meer om de vele optredens en repetities te kunnen volgen die de andere showkorpsen wel vereisen. Het blijven bespelen van een instrument, de betrokkenheid en gezelligheid van de vereniging zijn de basis van dit onderdeel. Onderling worden er jaarlijks ongeveer 5 optredens gekozen. Om hiernaartoe te werken steken ze wekelijks hun energie en tijd in deze band.

Jarenlange ervaring, enthousiasme en de passie is terug te ho- ren in de bekende muziekstukken die worden gespeeld. Denk hierbij aan nummers van onder andere Justin Bieber en Bruno Mars. Niet alleen de muzikanten zelf, maar ook het publiek kunnen niet stil blijven staan tijdens de optredens. Sinds mei dit jaar heeft Iren3 een nieuw zelfontworpen uniform. Iren3 is daarmee nu niet alleen een lust voor het oor, maar ook zeker voor het oog.

Geen dweilorkest, geen bigband en geen showband…..wat is het dan wel? Iren3 kiest voor een aparte status. Een buitenbeentje in dweilland. “Wat we wel zijn? Dat mag het Voorthuizens publiek beoordelen,” zo maakt dit Edes muziekgezelschap het publiek op voorhand nieuwsgierig.

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com