De Duitekluiters zoeken naar warm applaus

NKD De Duitekluiters

De Duitekluiters zijn voor de tweede achtereenvolgende keer van de partij in Voorthuizen en opnieuw vrolijk uitgedost, zo vernemen we.

Opgericht in een Arnhems café vlak voor het carnaval van 1985, uit de klanten die op die avond “toevallig” aan de bar zaten. Iedereen kreeg een blaasinstrument in de handen gedrukt, en dat was het. En met het gebruik van het “spijkerschrift” konden ze de muziek snel leren. Tijdens dat komende carnaval speelde men één lied, dat was nog net gelukt om te leren, de kleding was eenieder zijn eigen pyjama, het was dan ook met enorm veel plezier waarop er werd gespeeld tijdens het carnaval.

“Nog steeds is het plezier wat voorop staat, de lol en de gein die in deze groep zit kan niet anders dan “overslaan” op het publiek, en dat is het wat De Duitekluiters zo’n hechte groep maakt van allemaal muzikale vrienden en meer dan dat, nu inmiddels al meer dan 30 jaar,” zo laten de Arnhemmers weten.

“Wij zijn ervan overtuigd dat het plezier in het muziek ma- ken belangrijker is dan het musiceren zelf, immers, wanneer wij geen plezier hebben, heeft het publiek dat zeker ook niet. Wij zijn een traditioneel dweilorkest, geen gelikte show of in- gestudeerde bewegingen, slecht slagwerk en koper, maar een enorm enthousiasme om het publiek en daarmee onszelf te vermaken met herkenbare muziek. In Voorthuizen hopen wij dat het publiek de gezelligheid van ons orkest weet te waarderen met een warm applaus, meer vragen we eigenlijk niet.”

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com