De Diezeblaozers zien NKD als een uitdaging

NKD Diezebloazers

De Diezeblaozers is nieuwkomer op het NKD Voorthuizen; een blaaskapel uit ’s ­Hertogenbosch, opgericht in 2011 door een groep vrienden die gedurende het jaar al afzonderlijk van elkaar muziek maakten. “We gingen al geregeld op stap, maar samen muziek maken was nog niet aan de orde. In 2011 kwam het idee om een blaaskapel samen te stellen voor het dweilfestival seizoen (maart tot en met september). De leeftijden van de muzikanten liggen tussen de 18 en 35 jaar.”

Het repertoire van De Diezeblaozers is zeer gevarieerd, maar ze staan vooral bekend om de volle arrangementen/sound. “Wij studeren jaarlijks een nieuwe serie in en deze variëren van feest tot popmuziek. Ons muzikale doel is het publiek vermaken maar ook zeker de collega muzikanten. In 2015 hebben wij onze eerste overwinning behaald op een festival. Dit was het Zomerfestival van de Notenkrakers in Zevenbergen.

De Diezeblaozers gaan, zoals gezegd, in 2017 voor de eerste maal deelnemen aan het NKD in Voorthuizen. Enkele muzikanten van De Diezeblaozers hebben al eerder meegedaan aan de leutklasse van het NKD met andere verenigingen en zij hebben hier erg van ge- noten.

“Daarnaast zijn wij in 2016 op de Bemmelse Dweildagen in contact gekomen met enkele vertegenwoordigers van het NKD. Zij gaven aan dat het NKD mogelijk een mooie uitdaging voor ons zou zijn. Voor ons dus twee goede redenen om ons in te schrijven voor het NKD 2017. Als wij het deelnemersveld bekijken zal de 2017 editie een “geweldige” editie gaan worden.

Alle deelnemers van de 2017 editie kennen wij al van diverse festivals vanuit het verleden en daardoor kunnen wij alvast verklappen aan het publiek dat het stuk voor stuk winnaars zijn.” Over De Feestbende: “De winnaar uit 2016 is voor ons een goede be- kende, want dat zijn onze muzikale vrienden van De Feestbende uit Cromvoirt. De Diezeblaozers wensen alle deelnemende orkesten heel veel succes met de verdere voorbereidingen. En voor het publiek: Save the date want het wordt geweldig!”

Dit vind je misschien ook leuk...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com